Bonsoir,
messieurs-dames. En ole mikään alakarppaamisen (dieettejä
esimerkiksi Antti Heikkilän kehittämä Pellinki-dieetti ja Atkins,
karppaamissuunnista klassisin) puolesta puhuja, tosin ne voisivat
olla kokeilemisen arvoisia ihmisille, joilla on yli kaksikymmentä
kiloa ylipainoa. Niissä ei kuitenkaan tarvitse nähdä nälkää
kuten kaikenmaailman pätkäpaastoissa ja kaalisoppadieeteissä.
Hyväkarppaamisen puolelle kallistuva ruokavalio tekisi hyvää
kaikille siinä mielessä että karsittaisiin viljan osuutta
reippaalla kädellä ruokavaliosta – lautasellisen puuroa tai
korkeintaan pari viipaletta leipää päivässä – ja rajattaisiin
lisätty sokeri herkkupäivään kerran viikossa tai kahden viikon
välein. Haluan kannustaa blogiini tiensä löytäneitä henkilöitä
tähän hyväksi olevaan elämäntapamuutokseen herkullisilla
sokerittomilla/ vähähiilihydraattisilla resepteilläni. Kokkaamme tällä kertaa kesäkurpitsapastaa jauheliha-tomaattikastikkeen
kanssa. Oi että! :)
Sokerittomia sekä vähähiilihydraattisia reseptejä:
Moni on (jostain syystä) erittäin hullaantunut pastaan, niinpä heidän suosikkiruokansa ovat jotain pastaruokia kuten jauhelihakastike pastan kera. Kesäkurpitsasta saa loihdittua kyökissä muutakin herkullista kuin kesäkurpisaveneitä. Siitä tulee niin hyvää pastaa että oksat on pois. Banaanilettujen tavoin kesäkurpitsapasta on herkullisempaa kuin vehnäversio.
Aluksi
minulla oli tapana tehdä kesäkurpitsapastaa/ -spagettia käyttäen
kuorimaveistä, jolla sai vuoltua leveähköä nauhamaista pastaa.
Myös juustohöylää voi kuulemma käyttää työkaluna, mutta
käyttäisin ennemmin kyllä kuorimaveistä. Näppärin pastamasiina
on kuitenkin pastaleikkuri eli Vegetable Spiral Slicer Cutter, jossa kesäkurpitsaa kieräytetään,
jolloin siitä irtoaa kapeaa pastanauhaa, samanpaksuista kuin
perusspagetti. Omassani on kaksi puolta, joista käytän
pienempiteräistä mallia. Wishiltä saa yksipuolisen
vihannesleikkurin halvimmillaan eurolla plus euron postikulut.
Kaksipuolinen malli on tällä hetkellä halvimmillaan kaksi euroa
plus euron postikulut. Ebaystakin saa saman vempeleen halvalla.
Jauheliha-tomaattikastike
kesäkurpitsapastan kanssa:
Kastike:
* 400 grammaa jauhelihaa
* 1 valkosipulin kynsi/ valkosipulijauhetta
* 1 purkki valkosipulitomaattimurskaa
* (1
ruokalusikallinen jauhoja)
* 1,5
teelusikallista merisuolaa
* mustapippuria
* tuoretta tai kuivattua basilikaa
* paprikajauhetta tai chiliä jos tykkää
Ruskista jauheliha, lisää silputut sipulit, kuullota hetki. Lisää jauhot ja sekoita, joskaan se ei ole olennaista jauheliasoossin onnistumiseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna nyt hautua miedolla lämmöllä ainakin vartti. Tarkista vielä maku; lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria kastikkeeseen.
Kesäkurpitsapasta
* 1
– 2 kesäkurpitsaa syöjien määrästä riippuen
* merisuolaa
*valkosipulijauhetta* merisuolaa
Kesäkurpitsapasta valmistetaan kattilassa höyryttämällä.
Tuollainen leikkuri lähtee kyllä heti tilaukseen :D Kiitos inspiroivista resepteistä!
VastaaPoistaGood, good. Olepa hyvä vaan. :)
VastaaPoista