maanantai 23. lokakuuta 2017

Gluteeniton banaanikakku




Hyvinkin mahdollisesti taitaa olla vierähtänyt yli vuosi kun olen leiponut edellisen kerran banaanikakkua. Tekeleen onnistuttua siitä huolimatta oikein hyvin huomasin että minun kannattaisi leipoa tästä lähtien sitä banaanikakkua useammin, koska se on vielä parempaa kahvileipää kuin sokeriton vadelmapiirakka (joka vaatii kermavaahtoa kaveriksi). Leivonnaismieltymykseni on muuttunut. Sokerittoman ruokavalion myötä en himoitse vesi kielellä äklömakeita mudcakeja, Almondyn suklaatorttuja enkä brownieseja, vaan raikkaampia herkkuja. Alkuvuodesta varasin aina herkkupäiväksi juurikin noita suklaapommeja. :D

Banaaninkakun resepti:

* 2 banaania (älä käytä halvimpia kuten Rainbowin)
* kukkurallinen teelusikallinen kanelia
* 1 kahvikupillinen karppisokeria
* 1 vapaan kanan muna (Laitilan tai Pirkan luomunat)
* 50 grammaa voisulaa (luomuvoita)
* 1 teelusikallinen vaniljasokeria
* 4 ruokalusikallista luomukuohukermaa
* 1 teelusikallinen leivinjauhetta
* 1 ½ kahvikupillista hienoja tattarijauhoja
* 25 grammaa Brunbergin sokeritonta suklaata rouheena

Voitele pieni rengasvuoka ja sulata voi mikroaaltouunissa tai liedellä. Pilko suklaa rouheeksi. Ripottele kanelia banaaneille ja vatkaa ne ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaikki muut ainekset yllä olevassa järjestyksessä.

Resepti on 1950-luvun keittokirjasta nimeltä Kotikokin leivonnaisia ja jälkiruokia, josta ei muistaakseni löydy ensimmäistäkään reseptiä, jossa leivonnaiset olisi kypsennetty sähköuunissa. Leivonnaiset työnnettiin leivinuuniin. Kokeillessani ensimmäisen kerran banaanikakun leipomista minun piti ottaa googlettamalla selvää kauanko paistan ja missä lämpötilassa. Tavakseni on vakiintunut paistaa banaanikakkua 175 asteisessa uunissa vähintään 50 minuuttia ja niin se on onnistunut minun kyökissäni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti