sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Sänkykatos kohtuuhintaan


Moi. Minulle ommeltiin ensikämppääni varten valkoisesta, Ikeasta pikkurahalla ostetusta organzasta sänkykatos. Aikansa se kesti, kunnes yläosaan tuli repeämä – eihän ohut kangas kestä loputtomiin; siinä katoksessa oli keskellä nauhan varassa renkula, josta se roikkui katossa. Keksin antaa sänkykatoksella vielä jatkoaikaa tuunaamalla siihen lyhyen yläosan canopyksi canopyn päälle isovanhempien nurkissa tarpeettomana lojuneella kullanvärisellä vuorikankaalla samalla idealla kuin olisin ommellut pyöreän pöytäliinan. Pyöreä keskikappale leikataan sänkykatoksen tukirenkaan halkaisijan mukaan ja sen ympärille ommellaan kolme sivuistaan yhteen ommeltua kangaskaitaletta rypyttäen.

Kun alkoi olla aika hankkia materiaalit uutta canopyä varten, haaveilin oikein raskaasta kankaasta ommellusta baldakiinista. Sen alla maatessa olo olisi kuin pukudraaman sankarittarella, mutta siihen olisi saanut palamaan yli 200 euroa; kankaat ja ompelijan palkkio. Halusin päästä paljon halvemmalla, sillä tuunauskeksintöni oli näyttänyt hyvältä ja antanut sängylle ylellisen ilmeen.

Löysin Wishiltä alle kahdellakympillä moskiittoverkon. Ikeastakin saa moskiittoverkkoja, joskin vain valkoisena kun taas Wishissä oli monipuolisempi värivalikoima. Tahdoin vaaleankeltaisen/ beigen moskiittocanoben (näyttäköönkin katos kuvissa luonnonvalkoiselta). Lyhyttä yläcanopyosaa varten ostin Eurokankaasta tarjoushintaan niin sanottua raskasta iltapukukangasta (smaragdinvihreät verhoni on ommeltu samasta kankaasta). Ompelijatuttuni väkersi irrotettavan katoksen tuomastani kankaasta ja muokkasi myös Wishin canopystä käytännöllisen irrotettavan mallin, jotta sen pystyy välillä pesemään.

Pääsin 65:llä – 75:llä eurolla. Itse tekemällä canobe olisi kustantanut ehkä korkeintaan 35 euroa – nauhat ja langat kankaan ja valmiin katoksen lisäksi. Mutta kun siinä olisi ollut sen verran ompelimista, että olisin tylsistynyt niin että langanpätkät tulevat korvistakin ulos. :D









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti