keskiviikko 9. elokuuta 2017

Style Inspiration by Kim Wilde


Rockn Roll laulaja Marty Wilden (alunperin Reginald Smith) ja The Vernon Girls -tanssiryhmän Joyce Bakerin esikoinen Kim Smith syntyi 1960 Länsi-Lontoossa. Wilde vakiintui myös tyttären taiteilijanimen sukunimeksi. Englantilaislaulajatar sai vuonna 1983 Best Female Vocalist -palkinnon British Phonographic Industrylta ja on ollut kahdesti ehdolla samassa kategoriassa. Hän on myynyt maailmanlaajuisesti kymmenen miljoonaa albumia ja kaksikymmentä miljoona singleä.
Vuonna 1980 Wilde suoritti tutkinnon St Albans College of Art & Design -koulussa. Samana vuonna hän teki sopimuksen Mickie Mostin levy-yhtiön RAK Recordsin kanssa. Vuonna 1981 julkaistu debyyttisingle Kids of America soi tiensä menestykseen kautta Euroopan. Kim Wilde -nimiseltä debyyttialbumilta nousivat hiteiksi lisäksi Chequered Love sekä Water on Glass. Toinen levy, Select myi myös hyvin. Vuonna 1983 julkaistu single ”Love Blonde” ja kolmas albumi Catch as Catch Can menestyivät edeltäjiään heikommin, joten Wilde jätti RAK-yhtiön ja siirtyi MCA Recordsin leipiin kesällä 1984.
Wilden ensimmäisellä MCA-yhtiön tuottamalla albumilla Teases & Dares oli kaksi kohtalaisesti menestynyttä hittiä, ”The Second Time” sekä rockabilly-tyylinen ”Rage to Love”, joka kohosi Britannian Top 20 -listalle 1985. Teases & Dares oli Wilden neljäs albumi ja ensimmäinen, jolle hän itse teki sävellyksiä. Siihen asti kaikki sävellykset olivat isän ja veljen käsialaa.
Vuonna 1986 ilmestyneelle viidennelle albumilleen Another Step Kim Wilde sävelsi kokonaan tai osittain kaikki kappaleet. Albumin”Schoolgirl” ei menestynyt Euroopassa eikä Australiassa. Vuotta myöhemmin laulajattaren tulkinta The Supremes-klassikosta ”You Keep Me Hangin On” sen sijaan oli hänen ensimmäinen ykköshittinsä Yhdysvalloissa. Single menestyi niin ikään Australiassa sekä Kanadassa ja nousi Britanniassa listakakkoseksi.
Seuraavia hittejä olivat ”Another Step (Closer to You)” (levytetty Juniorin kanssa) ja ”Rockin Around the Christmas Tree” (hyväntekeväisyyssingle, (levytetty koomikko Mel Smithin kanssa). Vuonna 1988 julkaistiin suurin menestysalbumi, Close. Se pysyi lähes kahdeksan kuukautta Britannian albumilistalla. Siltä irtosi kolme Top 10 -hittiä: ”You Came”, ”Never Trust a Stranger” ja ”Four Letter Word”. Kappaleet ”Love Is Holy” ja ”If I Can't Have You” (coverversio Yvonne Ellimanin (Bee Geesin säveltämästä) kappaleesta elokuvasta ”Saturday Night Fever”) menestyivät Britanniassa 1990-luvun alussa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti