Hei vaan.
Ruvetessani tutkailemaan lähikaupasta mukaan ottamaani K-ruokaa
löysin sentään jotain kokeilemisen arvoista turhanpäiväisten
reseptien ylitarjonnan joukosta. Ihan ilmaislehden lopussa oli
vaniljaisen raparperihillon ohje, joka valmistuu keittämisen sijasta
uunissa. Entuudestaan olen herkutellut raparperilla kiisselin (jota
mammani ja minä sanomme sopaksi) ja piirakan muodoissa.
Muokkasin sen verran
reseptiä että korvasin sokerin kokonaan stevialla ja
karppisokerilla. Muahha, olipas taas jälleen kerran yllättävä
toimenpide. :D Vaniljatanko tuli korvatuksi jauhetulla kanelilla,
sillä hilloa valmistamaan käydessäni tuota maustetta ei ollut
saatavilla. Kauppakin oli jo sulkenut siksi päiväksi ovensa.
Hillosta tuli vaniljatangottakin parasta hilloa, jota olen syönyt. Mansikka- ja
vadelmahillo ovat äklömakeita minulle ja puolukka- sekä
mustikkahillo puolestaan eivät maistu oikein miltään. Omenahillo
sentään on suhteellisen hyvää, mutta raparperihillo vei voiton
kirpeydellään, joka muistuttaa irtokarkkilaarin Ufo-karkkuja. Vielä kun paistaa oikeassa voissa blogini ohjeella banaanilettuja
kaveriksi, niin vähähiilarinen makunautinto on taattu. :)
Resepti:
500 grammaa
raparperin varsia
1,5 desilitraa
karppisokeria
½ desilitraa
steviaa
vaniljatanko/ reilu
teelusikallinen jauhettua kanelia
1. Paloittele
raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa
joukkoon vaniljasiemenet ja laita myös vaniljatanko mukaan/ mausta
kanelilla. Sekoita ainekset vuoassa.
2. Paahda aineksia
175-asteisessa uunissa suunnilleen tunti. Sekoita pari kertaa
paahtamisen aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti