lauantai 22. elokuuta 2015

Raikas gluteeniton mustikkapiiras kermaviilitäytteellä




Mustikkapiirakan pohjaan:

* 125 grammaa luomuvoita
* ¾ desilitra sokeria
* 1 huoneenlämpöinen (vapaan) kananmuna
* ½ desilitra erikoisvehnäjauhoja
* 1 teelusikallinen leivinjauhetta
* 2 desilitraa karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
* ½ desilitra perunajauhoja
* 1 teelusikallinen fiberhuskia antamaan sitkoa taikinaan

Täytteeksi 2 ½ – 3 desilitraa kotimaisia mustikoita

Kermaviiliseokseen:

*2 desilitraa luomukermaviiliä (Juustoportti)
* ½ desilitra sokeria
* 1 (vapaan) kananmuna
* 2 teelusikallista vaniljasokeria

Voitele lasinen tai porsliininen piirasvuoka ja ala sitten vatkata voita ja sokeria vaahdoksi, johon lisäät vatkaten kananmunan. Sekoita nuolijalla erissä siivilöiden jauhot, johon on lisätty leivinjauhe. Esipaista pohjaa 225 asteessa viisi minuuttia ja lisää vasta sitten täytteeksi mustikat ja kermaviiliseos. Paista uunin keskitasolla piirasherkkua vielä 25 minuuttia. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti