torstai 30. heinäkuuta 2015

Toiveita romantiikan suhteen

Aikoja sitten eräs miestuttava ehdotti kiertoilmaisuin minulle seksin harrastamista. Vastasin ettemme tule harrastamaan ikinä seksiä hänen kanssaan. Minulle langetettiin itsekeskeisen tuomio. Nykyajan valtakulttuurin nainenko on itsekeskeinen tiedostaessaan että hänellä on tärkeämpää tekemistä kuin puutettaan määkivien pukkien oikkujen täyttäminen? Tekeekö itsensä arvomainen, omien toiveiden kunnioittaminen ja omista seksuaalisissa arvoissa pitäminen itsekeskeiseksi lehmäksi? Meillä naisilla on aina ollut oikeus sanoa ”EI!”, mutta olemme antaneet kohdella itseämme kuin toisen luokan kansalaisina 20-vuosisadalle asti.

Jotkut naivat kaikkea mikä liikkuu, jotkut edellyttävät vähintään petiseuransa ulkonäön menettelevän – myös selvinpäin. Yhden yön juttuihin minulla ei ole kuin satunnaista kiinnostusta, jollei kyseessä ole viehättävä, ihastuttava ja haluttava herra pitkän matkan päässä kotikonnuiltani Kotkasta Pitäytyköön muut ihmiset vapaastu parisuhdeseksissä, harrastakoon yhden yön juttuja tai kaikkea näiden väliltä. Suvaitsevassa asennoitumisessani en silti tajua että lähdetään baarista täysin tuntemattoman matkaan naimaan. Tuollainen touhu on ”aika” varomatonta ja vastuutonta samalla lailla kuin ensitreffien järjestäminen nettituttavuuden kanssa jommankumman kotona. Viisaampi olisi mennä kahville/drinkille selvin päin pokauksensa kanssa, ennen sänkyyn suuntaamista, niin säästyttäisiin pahan morkkiksen mahdollisuudelta ja saatettaisiin saada selville pintapuoliset olennaisuudet baarista tai seuranhakupalstalta löydetystä uudesta tuttavuudesta.

En hotki häälehtiä unelmoiden kalliiksi tulevista prinsessahäistä kermakakkumekossa – saati minkäänlaisista häistä. Naimisiinmeno edustaa minulle muinaistradiotiota, joka muistuttaa ettei naisella ollut ennenwanhaan mainittavasti uramahdollisuuksia: avioliiton solminen hemmetin neitsyenä, vanhanapiikana sukulaisten taloudenhoitajana, luostarissa ikuisen siveyden papittarena, piikomassa, käsityöläisenä kuten ompelijana tai myymässä ruumistaan, kunnes nainen oli liian rupsahtanut kelpaamaan muutamasta killingistä edes kurjalle juopporetkulle. Nainen saavutti tärkeimmän uransa eli aviosäätyyn astumisen ainoastaan lakastuakseen lapsivuoteissa pahimmillaan puolentoista vuoden välein. Aviomiehen nimen jatkumisen kannalta niin kovin tärkeä synnytyskoneen pesti alkoi siten että nuori neitsytvaimo oli lähes tietämätön mitä aviovuoteessa tapahtuu hääyönä. Äiti tai sukulaisnaiset neuvoivat vain alistumaan herra aviomiehen tahtoon, kun tämä halusi käyttää aviollisia oikeuksiaan kamarin puolella.

Lapsia en tahdo – en ole ikinä tahtonut. Kukaan ei ole velvollinen kertomaan miksei halua lapsia, mutta haluan kuitenkin kertoa miksi en halua tulla äidiksi. Vapaaehtoisen lapsettomuuden valitsemisen ensimmäinen syy ei ole että saa raahata minun mielestäni aivan järkyttävän rumaa raskauspötsiä about yhdeksän kuukautta tai että voi olla olevinaan kova työ saada kroppa takaisin tikkiin. Mammallani oli hitto neljä lasta eikä hänen tarvinnut nähdä yhtään vaivaa karistaakseen raskausläskit. En pidä pikkulapsista sitten yhtään, en etenkään vauvoista. Siskoillani on lapsia, joten tietysti heitä nähdessäni tulee vietettyä aikaa heidän lastensa kanssa, mutta se ei ole minulle suuri koettelemus noin pieninä annoksina. Minua ei huvittaisi vaihtaa päivääkään iänikuisia vaippoja, olla pyyhkimässä tarhaikäisten takapuolia koska eiväthän ne edes osaa edes sitä itse, pestä vuodevaatteita joihin lapsonen on kussut unissaan saati siivota lapsen sotkuja sen sotkiessa sitä mukaan kun olen saanut siivottua. Kaikkein pahinta vanhemmuudessa on että lapsi on osoittautunut aikuisena täydeksi pettymykseksi, joka on tuonut pelkkää murhetta kaikesta sen eteen nähdystä vaivasta huolimatta. Tunnen erään naisen, joka oli välittävä ja hellä äiti pojalleen ja silti nuorestamiehestä tuli narkkari. On loistavaa että ehkäisymenetelmät ja sterilisaatio järjestävät lapsettoman elämän, meille jotka emme halua kokea äitiyttä osana naisena elämistä. Lapsienkin kannalta on etu, ettei jälkikasvua synny sellaisille epä-äidillisille naisille kuin Elämänmenon Eila.

Avoliitto. Sekin on väärä kattaus minulle, erakkoluonteelle. Kaipasin lapsuudenkodissani aina ihmisettömänä vastaanottavaa kotia. Kotia, jossa kaikki on laitettu minun makuni mukaisesti vastaamaan omia käyttötarpeitani ja esteettisiä mieltymyksiä. Yhteisessä kodissa tehdään sisustuskompromisseja tai viitanaan epätasapuolisesti kintaalla toisen sisustustoiveille. Minun on kiva herätä yksin uuteen päivään, niin huonoihin kuin hyviin päiviin.

Seksi ei ole minusta hyvää jonkun miehen kanssa, joka on vain ihan menettelevän näköinen, asiallinen, täysijärkinen, sopivan ikäinen. Tietenkään en voisi antaa rumanpuoleisen ja ylipainoisen hyypiön koskea itseeni, niinpä miehen on oltava puoleensavetävä näky. Minun pitää tuntea halua ja jonkinlaista ihastusta miestä kohtaan, jotta seksi olisi nooh nautinnollista. Siispä minun kannaltani paras ratkaisu olisi seurustelusuhde ilman ylimääräisiä koukeroita kuten teennäisiä perhejuhlia miehen käsipuolessa. En haaveile Siitä Oikeasta elämäni rakkaudesta, vaan mieluiten minulla olisi useita seurustelusuhteita, mutta lienee helpompaa löytää yksi ihana mies rakastajaksi kuin monta ihanuutta. Miehellä voisi olla silloin tällöin yhden yönjuttuja. En pahastuisi alkuunkaan… Rehellisesti ottaen minulla on fantasia, jossa katselisin rakastajaani sängyssä jonkun toisen naisenpuolen kanssa. Minä taas en haluaisi maata kuin rakastajani kanssa. Tällainen avoin suhde ole kauppaopiston aikaisen opettajani mielestä mikään suhde. But so? xD Kiertäisikö kiintymys ja toisen arvostaminen muka avoimet suhteet kaukaa, opettajasetä, mikäli suhteen molemmat osapuolet ovat laatineet suhteelle yhteiset pelisäännöt, joista pidetään aina kiinni? Tietääkö oppilaansa pintapuolisesti tunteva opettaja oikean tien oppilaansa onneen? Ja tekeekö suhteen luokitus siitä vähemmän hyvän?

Jean-Honoré Fragonardin Salainen tapaaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti