Salut,
messieurs-dames. Hannabellan
pikkukyökissä paistetaan tällä kertaa karppilettuinakin
tunnettuja banaanilettuja. Ainahan joku voi pitää niitä vain
tavallisten lettujen kehnoina korvikkeina, mutta minun mielestäni ne
maistuvat paljon paremmilta kuin tavalliset jauhopitoiset maitoon
tehdyt letut. Vaikkette olisikaan kiinnostuneita kokeilemaan
karppaamista suosittelen silti kokeilemaan tätä reseptiä. Saatatte
vaikka pitääkin banaaniletuista, olkoonkin kyseessä karppaajien lettuversio.
Resepti:
* 1 keskikokoinen banaani
* yksi vapaan kananmuna
* teelusikallinen kanelia
* 2 ruokalusikallista jotain jauhoja,
vaikka vehnä- tai perunajauhoja
* luomuvoita paistamiseen (slurps)
Banaanista tehdään survosta
haarukalla, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Kun
banaanisurvos on valmista, se voidaan maustaa noin yhdellä
teelusikallisella kanelia, ja siitä sekä kananmunasta vatkataan
vaahtoa, johon sekoitetaan varovaisella otteella kaksi
ruokalusikallista jauhoja. Letut paistetaan voissa miedommalla lämmöllä kuin hiilihydraattipitoisemmat vastaavat. Vain
makumieltymykset rajoittavat lisukkeita, joiden kanssa letut
nautitaan, joskin ne maistuvat sellaisinaan tavallisia lettuja makeammilta. Joku tykkää letuista hillojen kanssa, joku jäätelöstä,
joku kermasta. :)
Kuulostaa ihanalta, ja jääkaapissakin sattuu odottamaan banaani inspistä. Kokeilen tätä joku ilta. Kiitti vinkistä!
VastaaPoistaOlepa hyvä, Elise. :) Mun mielestä banaaniletut maistuu vähintään yhtä hyviltä kuin "perinteinen versio". Valmistuvat paljon nopeammin, kun ei tarvitse turvottaa taikinaa.
PoistaHyvä vinkki, pitääpä kokeilla!
VastaaPoistaOnnea kokeiluun. :)
Poista