Salut,
messieurs-dames. Välillä minun tekee mieli herkkuja, joissa
yhdistyvät suolainen ja makea. Muun muassa kinuskipopparit on tällainen herkku
ja vieläpä äärettömän helppo valmistaa, kunhan muistaa olla tarkkana
kuin porkkana kinuskia valmistaessaan. :D
Tykötarpeet:
* pussillinen voinmakuisia
mikropopcorneja
* 1 desilitra kuohukermaa
* 1,5 desilitra fariinisokeria tai kookossokeria, mikäli haluat herkusta hieman terveellisemmän.
1. Valmista mikroaaltouunissa
popcornit.
2. Kaada kerma ja fariinisokeri
paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kinuskiksi vähintään 15
minuuttia – varautuen että kinuskin valmistamiseen saattaa mennä
paljon kauemmin. Minulla meni puoli tuntia. Anna poreilla ihan
reippaasti, mutta muista sekoittaa välillä.
3. Kun kinuski ja popparit ovat
valmiita, sekoita ne keskenään kattilassa. Ravistus toimii hyvin.
4. ”Kumoa leivinpaperille ja anna
kuivua”, kehotetaan alkuperäisessä ohjeessa.
Kinuskipoppariseoksen voi annostella samantien paperisiin
muffinivuokiin. (Reseptissä ei mainita mitään jääkaapista.)
Kokemuksen syvällä rintaäänellä kehotan kuitenkin laittamaan vuoissaan
vähän jäähtyneet kinuskipopparit jääkaappiin joksikin tunniksi.
Kuva täältä
Mmmm nuo näyttävät todella hyviltä!
VastaaPoista